Mergi la conţinutul principal
Vă rugăm, aşteptaţi...
Imagine Anunt

Proiectul de buget pe 2024, lansat în dezbatere publică

În cursul zilei de ieri, 29 ianuarie 2024, Primăria Carei a lansat în dezbatere publică proiectul bugetului local de venituri și cheltuieli pe anul 2024, care a fost postat pe site-ul instituției.

Valoarea bugetului local propus pentru anul în curs este de 129,2 milioane lei, din care 55,7 milioane lei vor fi alocați pentru secțiunea de funcționare, iar 73,5 milioane lei pentru secțiunea de dezvoltare.

”Nivelul cheltuielilor de funcționare a administrației locale a rămas la nivelul celor de anul trecut, atât în privința salariilor cât și a cheltuielor materiale. Cele 73 de milioane lei din capitolul de dezvoltare includ proiectele din fonduri UE care vor finalizate în acest an, proiectele în curs de implementare, dar și câteva investiții realizate din creditul bancar accesat anul trecut”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

În proiectul de buget local, veniturile proprii din impozite și taxe locale au fost majorate cu 12% reprezentând rata inflației. În schimb, cota defalcată din impozitul pe venit virată bugetului local a scăzut la 27,2 milioane lei față de 27,8 milioane lei în 2023. ”Sperăm că va fi realizată o corecție în cursul anului viitor”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.

La întocmirea bugetului, au fost alocate aceleași sume ca și anul trecut tuturor instituțiilor subordonate, pentru a asigura buna funcționare a acestora.

”Nu sunt îngrijorat, dar sunt totuși realist. Nu se poate mai bine în actualul context economic, în sensul în care nu se pot acorda măriri de salarii în administrația locală, iar cheltuielile de funcționare trebuie ținute în frâu”, a încheiat primarul Eugen Kovacs.

Abonează-te pentru a primi noile informatii

The subscriber's email address.