Mergi la conţinutul principal
Vă rugăm, aşteptaţi...
     
10.00
Monumentul Ostașului Român din Carei

Ziua Națională a României la Carei

Joi, 1 Decembrie 2022, de la ora 10.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei, va avea loc un eveniment omagial dedicat Zilei Naționale a României, în deschiderea căruia va fi intonat Imnul Național al României, după care va avea loc un Te Deum dedicat Zilei Naționale a României, urmat de depunerea de coroane și flori în cinstea eroilor căzuți pentru reîntregirea neamului.
De la ora 16.00, la Teatrul Municipal din Carei va avea loc spectacolul omagial dedicat Zilei Naționale a României, intitulat ”La Mulți Ani, România!”. Evenimentul artistic va cuprinde momente artistice susținute de Ansamblul ”Vlăstarii Codrului” de la Clubul Copiilor Carei, Ansamblul ”Vasile Lucaciu” din Lucăceni, Corul Asociației ”Unirea 2009” Carei, Ansamblul ”Ceatăra” de la Centrul Cultural Carei, iar invitata specială va fi interpreta de muzică populară Georgiana Marina. 
Tot cu ocazia Zilei Naționale, la Castelul Károlyi și la Biblioteca Municipală, vor fi expuse imagini cu personalități ale Unirii, în cadrul expoziției ”Zona Careiului și Marea Unire din 1918”, organizată de către Direcția de Cultură Carei.
Biblioteca Municipală, va organiza în data de 29 noiembrie de la ora 11.00 o activitate dedicată Zilei Naționale a României la care vor participa elevi de clasa a VIII-a cu titlul: ”1 Decembrie – unitate în multiculturalitate”. 
De asemenea, Direcția de Cultură Carei va depune coroane la busturile lui Avram Iancu, Vasile Lucaciu, Mihai Eminescu și Simion Bărnuțiu, în semn de omagiu pentru contribuția acestora adusă la întregirea neamului românesc.
Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României sunt organizate de către Direcția de Cultură Carei și Centrul Cultural Carei, cu sprijinul Primăriei municipiului Carei.

Abonează-te pentru a primi noile informatii

The subscriber's email address.